Erhan Yakut Software Developer @Binalyze | Founder @Passwall | Golang Enthusiast | Open Sorcerer

Comfydesk | Tasarım ve Ürün İncelemesi

2 min read

Comfydesk Laptop SehpasıComfydesk son zamanlarda adından fazlasıyla söz ettiren ve dizüstü bilgisayarını her yerde kullanmak isteyenlerin oldukça hoşuna gidecek bir ürün. Bilmediğimiz bir çok özelliği bulunan bu sehpaların tanıtımı ise gerçekten etkili bir yolla, başarılı bir websitesi ile yapılıyor. Bu ürünü incelememin öncelikli sebebi de zaten sitesine olan hayranlığım. Comfydesk’i içerik konusu olarak seçmemin diğer bir sebebi ise ürünün düşündüğüm çok daha farklı özelliklere sahip olması. Gelin iki başlık altında (Tasarım ve Ürün) “laptop’tan sonraki en iyi icat”ı inceleyelim.

Tasarım İncelemesi

Comfydesk Anasayfa
Designfabrika tarafından tasarlanan comfydesk.com.tr bir çok açıdan diğer tasarımlardan farklılık gösteriyor.

Gerçek karakterle karşılama
Son zamanlarda sitelerin tanıtımında ziyaretçileri karşılayan bir gerçek karakter görmeye başladık. Comfydesk ‘te de bu şekilde bir bayan bizi karşılıyor. Burada asıl tanıtılmak istenenin bir ürün olduğunu düşünürsek kısa bir bilgi verme açısından karşılama mesajı kullanmanın oldukça doğru bir tercih olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca sitenin sadece anasayfasında değil, altsayfalarda da aynı modelle karşılaşıyoruz. Böylece ziyaretçi yazı okuma derdinden kurtuluyor ve sanki fuarda Comfydesk’in standına gelmiş gibi kendini oldukça keyifli mini bir sunumun içinde buluyor.

Etkili Flash kullanımı
Sitede gerek menüde gerekse alt sayfalarda oldukça etkili bir flash kullanıldığını görüyoruz. Hem görsel zenginlik hem de siteye hareket katan flash uygulamalar ayrıca menü olarak kullanılarak erişebilirliğe ciddi bir katkı sağlamış. Bu arada modelin flash menüyü de tanıtması sitede bütünlüğün nasıl sağlanacağı sorusuna güzel bir yanıt olmuş.
Comfydesk altsayfa

Grafikler ve renkler
Sitedeki her grafiğin elden itinayla çıktığını daha ilk bakışta görebilirsiniz. Kış mevsiminin bir siteye bu kadar iyi aktarılabilmesi grafiklerin ve renklerin başarısını göstermekte. Renk demişken sitenin heryerinde turuncu, yeşil ve mavinin ne kadar uyumlu kullanıldığını görmekteyiz. Diğer tüm renkleri ele aldığımızda göze batan bir renkle karşılaşmadım.

Standartlar
Böyle bir siteden gerek xhtml gerekse css standartları konusunda elbette bir hata beklemiyorum fakat iki kontrolde de birer tane önemsiz de olsa hata ile karşılaştım. Gözden kaçan hususlar olduğunu düşünüyorum çünkü xhtml hatası bir bağlantıya target özelliği eklemeleri ve css hatası overflow-x vermeleri. Aslında overflow-x css3’te varolan bir özellik bu nedenle hata olarak değerlendirmemek lazım.

Ürün İncelemesi

Comfydesk dizüstü bilgisayar (laptap) sehpasını ürün olarak da değerlendirmek istedim çünkü özellikleri açısından normal bir sehpadan çok öte bir şey olduğunu gördüm. Kim tahmin ederdi ki sehpanın 4x USB çoklayıcısı ve soğutma için de çift fanı bulunabileceğini?
Comfydesk Anasayfa
Ayrıca bunun ağır olacağını tahmin etmiştim. Sadece 2.2kg fakat bu hafifliğinin yanında 15kg yük kaldırabiliyor. Bilgisayar kayar diye düşünmüştüm ama bunu da düşünüp kauçuk madde kullanmışlar zeminde.

Sonuç

Tasarım dünyasında kalitenin artması beni gerçekten mutlu ediyor. Bununla birlikte kendimizi geliştirmemiz açısından böyle siteler bize iyi bir ders veriyor, nerede olduğumuzu hatırlatıyor. Ayrıca ürün konusuna da oldukça sıcak bakıyorum. Benim gibi dizüstü bilgisayarından başka bilgisayar kullanmayan, bilgisayar başında saatler geçiren kişiler için oldukça kullanışlı ve sağlıklı. Görüş açısını ayarlayarak göz bozukluğu, posizyonunu doğru ayarlayarak bel ve omuz fıtığı riskini azaltabiliriz.

Comfydesk | laptop’tan sonraki en iyi icat

Not: Comfydesk inceleme yazısı için herhangi bir ücret almadığımı belirtmek isterim. Bununla birlikte yakın zamanda ücretli tanıtım (Pay Per Post) işine başlamayı düşünüyorum. Şuan hazırlıklarını yapmakta, kurallarını belirlemekteyim. Almaya başladığım zaman da yazı ile duyuracağım…

Ürün ve tasarım hakkında sizin de düşüncelerinizi duymayı çok isterim.

Erhan Yakut Software Developer @Binalyze | Founder @Passwall | Golang Enthusiast | Open Sorcerer