Erhan Yakut Software Developer @Binalyze | Founder @Passwall | Golang Enthusiast | Open Sorcerer

WPFest2020 ve WordPress Pratik Çözümler

1 min read



WordPress denilince eminim çoğu kişinin aklına yalnızca kullanımı basit hazır blog sistemi geliyordur. Benim aklıma ise yüzlerce anı geliyor. Eee dile kolay tam 14 yıl oldu bu harika yazılımı kullanmaya başlayalı. Bu süreçte birçok makale yazdım, tema ve eklenti geliştirdim, insanlara destek oldum, yarışmalara katıldım, ödüller aldım ama en önemlisi ise hala görüştüğüm birbirinden güzel insanlarla tanıştım.

İşte bu WordPress birikimimi Natro Hosting tarafından düzenlenen Türkiye’nin en büyük WordPress etkinliği WPFest‘te katılımcılara sunacağım. Birbirinden değerli konuşmacıların olduğu etkinlik 5 Mart 2020 günü İstanbul Teknik Üniversitesi Mustafa Kemal Amfisi‘nde icra edilecek. Etkinlikte anlatacaklarımla ilgili kısa bir ön bilgilendirme yapmak istiyorum. Belki gelecek yorumlarla ekleme/çıkarma yapabilir veya daha çok merak edilen konulara değinebilirim.

WordPress Pratik Çözümler başlıklı sunumumda tek bir konuya bağımlı kalmaktansa 5 farklı pratik çözümden bahsedeceğim.

1. Az Bilinen Eklentilere Şans Tanıma

WordPress için yazılan binlerce eklenti bulunuyor. İhtiyacımız olan bir eklenti için arama yaptığımızda doğal olarak en çok indirilen, en fazla yıldızı olan ya da en fazla bilinen eklentilere yöneliyoruz. Ancak bazı zamanlarda projemize özel ihtiyaçlarımız olabiliyor. Böyle özel problemlerin çözümü için geliştirilen eklentilerse fazla bilinmiyor ve indirilmiyorlar. Bu durum sizi eklentiden soğutmamalı, ona bir şans vermenizin önüne geçmemeli. Sunumumda tam da böyle bir ihtiyaç anında denk geldiğim bir eklentiyi nasıl bulduğumu ve ufak bir değişiklikle kullandığımı anlatacağım.

2. WordPress ile Kolay Entegrasyonlar

Bazen WordPress’i tek başına kullanmak yetmeyebiliyor ve üçüncü parti uygulamalara veri gönderip, veri aldığımız durumlarla karşılaşabiliyoruz. Örneğin formlardan gelen isim ve eposta adresini kendi CRM uygulamamıza göndermek isteyebiliyoruz. Böyle anlarda yardımımıza koşan wp_remote_request() fonksiyonunun nasıl kullanıldığını basit bir örnekle anlatacağım.

3. En Hızlı WordPress Sunucu Yapılandırması

Yıllar boyunca bir çok farklı sunucuya WordPress kurdum. Bu kurulumlar neticesinde en iyi performansı nasıl bir yapılandırma ile aldığımdan bahsedeceğim.

4. WordPress Debugging

WordPress ile geliştirme yaparken doğru bir şekilde debug nasıl yapılır, bunun en pratik şeklini anlatacağım.

5. WordPress Güvenlik

Her ne kadar Mehmet İnce kadar olmasada güvenlik konusunda birçok farklı durum ile karşılaştım. Bu durumlardan çıkardığım birkaç dersten bahsedeceğim.

Bonus

Etkinliğe ücretsiz olarak kaydolmak istiyorsanız okuyucularıma özel olan aşağıdaki kupon kodunu kullanabilirsiniz ;)

WPFESTYAKUTER

Etkinlikte görüşmek dileğiyle ;)



Erhan Yakut Software Developer @Binalyze | Founder @Passwall | Golang Enthusiast | Open Sorcerer