Google Feedburner‘ı aldıktan sonra bir dizi değişikliğe başvurdu. Sitelerin besleme adreslerini ilk olarak şu şekilde değiştirmek istediler. Yakuter.com besleme adresi üzerinden konuşursak;
http://feeds.feedburner.com/yakuter/
adresini aşağıdaki adrese taşıdılar.
http://feedproxy.google.com/yakuter/
Fakat bu değişiklik sonucunda birçok sorunla karşılaştılar ve RSS hizmeti düzgün olarak çalışmamaya başladı. Bunun üzerine yeni RSS besleme adresini belirlediler. Son değişiklikle birlikte yeni RSS adresimiz şu şekilde:
http://feeds2.feedburner.com/yakuter/
Tabi bunu yapmadan önce Feedburner sitesine girip üye girişi yapınız. Karşınıza adres değişkliği için kayıtlı sitelerinizin yeni besleme adresine taşınma işlemi gelecek. Bu işlemi yaptıktan sonra yeni adresinizi kullanmaya başlayabilirsiniz.
Sitenize Internet Explorer’ın eski, köhne, çirkin, kullanışsız, standartlara uymayan vs. vs. sürümü olan 6.0 ile gelen ziyaretçilerinize mesaj bırakabilirsiniz. Tek yapmanız sitenizin gövde ( body ) kısmında şu kodları kullanmak.
devamı …
Birkaç ay önce Google tarafından belirlenen pagerank değerimi bağlantı satışı yaptığım için 2 puan düşürülmüştü. Uzun bir aradan sonra Google yeniden değerlendirme isteğinden haberim oldu. Bu hizmet sayesinde artık Google politikalarına uyduğunuzu belirtiyor ve sitenizin yeniden değerlendirmesini talep ediyorsunuz. Ben istekte bulunduktan iki hafta sonra pagerank değerim yeniden 2 puan yükseldi. Benim durumuma düşmüş arkadaşlara bu hizmetten faydalanmalarını tavsiye ederim. Peki nerede bu istek formu derseniz hemen söyleyeyim:
devamı …
Başlıkta söylediğimi aynen yineliyorum, günlüğünüzün takip edildiğini bilmek güzel şeydir. Böylece hem yazılarınızın okunduğunu görerek daha da yazmak istersiniz, hem de kullanıcılarınıza ne kadar popüler olduğunuzu gösterebilirsiniz. Takipçi sayısını tek başına düşünmek aslında yeterli değildir. Olaya istatistik açısından bakmak gerekir. Eskiden sitemizin ziyaretçi ve RSS takipçi sayısı bize yetiyordu. Şimdilerde ise durum oldukça değişti. Artık ne kadar popüler olduğumuzu göstermenin bir çok farklı yolu var.
devamı …
Bu yazıyı bir taşta iki kuş vurmak maksadıyla yazıyorum.
1nci kuş: Bana önceden bazı farklı e-postalarla ulaşabiliyordunuz. Şimdi ise artık tüm çelişkilere bir son verdim. Bana ulaşmak için ister İletişim bölümünü isterseniz de yukarıdaki e-posta adresini kullanabilirsiniz.
Çoğu insan e-posta adresini saklar. Bunun elbette bir çok mantıklı sebebi vardır fakat ben günlüğümün olabildiğince şeffaf olmasını istiyorum. Bu sebeple adresimi tüm okuyucularıma duyurmak istedim.
devamı …
Derslerden nefes aldığım anda kendime kısa bir zaman yarattım siteye yazı yazabilmek için. Bu da Google’a kısmetmiş :)
Google’ın ilk 2005 yılında düzenlediği, 2006‘dan sonra 2007 için de organize Google Summer of Code yarışması oldukça ilgi çekici. Yarışmacıları öğrencilerden oluşan organizasyon oldukça geniş bir yelpazeye yayılmış. Amaçları ise en iyi açık kaynak kodlu projeyi seçmek. Katılma şekliyse herhangi bir proje hakkında en iyi açık kaynak yazılımı/betiği üretmek.
devamı …