Merhabalar, bu makalede WordPress teması yapımı için bilmeniz gerekenleri ve kısaca bunların nasıl kullanılacaklarını açıklamaya çalışacağım. Sıfırdan başlayanlar için bilinmesi gerekenler çok fazla görünebilir ama biraz araştırma ve dene yanıl yöntemiyle kendinizi geliştirebilir ve o hayal ettiğiniz temalara sahip olabilirsiniz. Ayrıca yeni bir tema oluşturmanın tüm yükünü kendi üzerinizde tutmak zorunda değilsiniz. Bu işi tasarımcı, arayüz kodlayıcı ve ve programcı olarak 3 kişi ortak çalışarak da yapabilir. İş bölümü yapmak çoğu projede olduğu gibi bu projede de size büyük bir avantaj sağlayacaktır.
Makaleyi bilinmesi gereken Programlama Dilleri ve Programlar olarak ikiye ayrıdım. Böyle daha anlaşılır olur umarım. devamı …
Daha önceki bir yazımda Notepad Kullanarak Hata mı Yapıyorum? demiştim ve okuyucularıma düşüncelerini sormuştum. Gelen yorumlar benim açımdan oldukça verimliydi çünkü diğer programcıların nelere önem verdiğini gördüm ve bu çizgide kendi durumumu değerlendirdim. Şuan düşüncemi soracak olursanız hata yapmadığımı farkettim. Çünkü bir iki ufak farklılıklar dışında Notepad++ gerçekten tüm isteklerimi karşılıyor. Bunu size daha iyi göstermek için kod yazarken ekranımın görüntüsünü aldım.
devamı …
Gün içinde birçok tanımadığım insandan e-posta alırım. Her ne kadar kişisel yardımda bulunmasam da gelen e-postaların çoğunluğu yardım talebidir. İşte böyle e-postalardan birisini okurken şunu farkettim; ben PHP, CSS, JS, SQL ve HTML kodları için tek bir program kullanıyorum ki o da Notepad++. Durum böyle olunca insanın aklına bazı sorular geliyor;
Aslında çok ciddi sorunlara yol açan UTF-8 BOM (Byte Order Mark) nedense birçok kişi tarafından bilinmiyor. Fakat o kadar ciddi bir durum ki sitenizin tüm karakterlerinizin bozulmasına veya sitenin tamamen çökmesine (görüntülenmemesine) neden olabiliyor. Aslında bu konuya daha önce En Yaygın WordPress Hatası başlıklı makalemde değinmiştim ama burada biraz daha geniş ve anlaşılır bir şekilde açıklamak istiyorum.
devamı …