Merhaba arkadaşlar, ben Serkan Çakmak. Uzun bir süreden sonra tekrar aranızdayım. Bu yazımda MySQL güncellemesinden sonra oluşan hataların bir kısmına değinmek istiyorum. devamı …
Web projelerinde MySQL üzerinde bulunan veritabanlarını yönetmek için komut sisteminden ziyade Phpmyadmin gibi zenginleştirilmiş arayüze sahip aracı yazılımlar kullanılmaktadır. Ancak böyle yazılımlar bazen bizi yarı yolda bırakabilirler. Mesela veritabanı boyutu çok büyükse ve sunucunun PHP ayarlarında en fazla 2 MB büyüklüğünde dosyalara izin verilmişse artık o veritabanı yazılımı export/import işlemleri açısından kullanılamaz hale gelmiş demektir. İşte böyle durumlarda doğrudan konsol/terminal vasıtasıyla MySQL işlemleri yapmak çok daha kolay olabilir. devamı …
Veritabanının görsel bir arayüzle kolay bir şekilde yönetmeye yaran araçlardan en meşhuru şüphesiz ki phpMyAdmin’dir. Bu nedendir ki LAMP olarak tabir edilen Linux sunucuya Apache, MySQL ve PHP kurulduktan sonra ilk yapılan iş, ilave olarak phpMyAdmin’i kurmaktır. Ancak tüm süreç sorunsuz gitse de http://localhost/phpmyadmin/ yazdığınızda phpMyAdmin’in açılmadığını görebilirsiniz. Bu sorunun farklı nedenleri olsa da genellikle çözüm aşağıdaki gibidir. devamı …
12 yıl önce yazmış olduğum bu yazıyı Mart 2018’de güncelledim. Artık daha sağlıklı bilgiler içerir :)
phpMyAdmin, web ortamındaki MySQL veritabanlarını basit bir şekilde yönetmek için PHP Programlama Dili ile yazılmış ücretsiz bir araçtır. Bu güzel ve faydalı araç hakkında tarafıma sürekli aynı sorular yöneltilmekte: phpMyAdmin Kurulumu Nasıl Yapılır, phpMyAdmin Nasıl Kurulur… Durum böyle olunca ben de en basit şekliyle phpMyAdmin kurulumunu anlatmaya çalıştım. Umarım faydası dokunur. devamı …