Sözüme Blogküme’ye “iyiki doğdun” diyerek başlamak istiyorum. BlogKüme 25 Şubat 2009’dan itibaren;
Türkiye’de gerek tasarımı, gerekse de kaliteli içeriğiyle ön plana çıkan blogların gördüğü ilgiyi artırma, marka kimliklerini güçlendirme amaçlı bir oluşum (bkz. SiberKültür)
olarak yayın hayatına başladı.
devamı …
Şuan Erdem Çorapçıoğlu’dan gelen birkaç soru var karşımda. Şunları sormuş günlüğünde;
Geçen gün genç bir arkadaşımıza iyi bir günlük yazarı olabilmesi için neler yapabileceğini anlatıyordum. Baktım ki günlük yazarı olmak isteyenlerin gerçekten de bilimesi gereken şeylerden bahsediyoruz, bunu bir makale haline getirmeye karar verdim. Kendi deneyimlerimden faydalanarak iyi bir günlük yazarı olmak için yapılması gerekenleri sırasıyla anlatmaya çalıştım. Bunu yaparken de başarılı ve günlük dünyasında sözü geçen kişilerden örnekler verdim. Umarım faydalı olur.
devamı …
Bir kaç gündür internette ilk hakan‘ın vurgulaması üzerine içerik hırsızlarına karşı bir hareket başlamış durumda. Benim de başıma defalarca geldi bu olay. Aslında “bazen günlükçüler kendi aramızda paslaşırız yazıları fakat dediğim gibi “bazen”. Tabiki kaynak göstermek, alıntı olduğunu belirtmek de tuzu biberidir. Fakat bunun aksine hem aldığı kaynağı belirtmeyenler hem de kendi yazısı olmayıp da tüm günlüğü (ki nasıl günlük oluyorsa) başkalarının yazılarıyla oluşturanlar var. Çalmak ile çalmamak arasındaki farkları listeleyerek belki farkı daha iyi gösterebilirim.