Ubuntu macerama kaldığım yerden devam ediyorum. Windows yüklü bir bilgisayara ilk kurduğum programlardan birisi Winamp‘tır. Malum müziksiz bir bilgisayar düşünemiyorum. Gnome masaüstü yazılımının kullanıldığı Ubuntu’ya geçince Windows’taki Winamp’ın ve KDE‘deki Amarok‘un alternatifi bir program ihtiyacı duydum. İşte bu noktada Listen karşıma çıktı.
devamı …
Windows Vista ilk çıktığında görsel açıdan zenginliği ile ses getirmiş olmasına karşın bir süre sonra günümüz bilgisayarları için ağır bir işletim sistemi olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine birçok arkadaşımın talebi bilgisayarlarından Vista’yı kaldırıp XP kurmam yönündeydi. Tabi bilgisayarda bootloader denilen kendi önyükleyicisi ve gizli bir iyileştirmesi (recovery) bulunan Vista’yı kaldırmak öyle normal bir işletim sistemi kaldırmaya benzemiyor.
devamı …
Windows kullanıcıları MBR ile genelde karşılaşmazlar. Onun yerine daha çok “Başlangıç” deyimi kullanılır. Linux kullanıcıları ise bu terime daha aşinadır çünkü Linux kurulumlarında MBR’den bahseder. Bu pek bilinmeyen terimi size açıklamak istiyorum çünkü bazen Windows’un açılmamasına sebep olabildiği gibi harddiskinizin tamamen kullanılmaz hale gelmesine de sebep olabilir. Bunların yanında MBR’yi etkili bir şekilde kullanırsanız işletim sistemleriniz arasındaki geçişi oldukça kullanışlı hale getirebilirsiniz.
devamı …
Pardus, Pardus, Pardus… Ne de çok duyar olduk bu kelimeyi. Evet, Pardus Ulusal İşletim Sistemi‘nden bahsediyorum. Linux tabanlı, ücretsiz ve Türk Yapımı işletim sistemi. Linux Şenliği Değerlendirmesi isimli yazımda bahsetmiştim. Şenlikteki internet kafenin bilgisayarlarında Pardus yüklü idi. Ve ben işte ilk kez orada tanıştım Pardus ile :)