Son zamanlarda karşımıza sıkça E-Ticaret sistemleri çıkmakta. Hatta öyle ki piyasada adı bilinen büyük firmaların bile bir çok eksiği var. Özellikle paketleri satın aldıktan sonrasında özelleştirme işlemleri için sizlerden neredeyse yazılım ücretinin iki katı kadar ücretler talep edebiliyorlar. iMağaza E-Ticaret Sistemi bu noktada farkını ortaya koyuyor. Sanal Mağaza, Fırsat Sitesi, Private Shopping özelliklerini birinci sınıf tasarım ve altyapıyla iMağaza kullanıcılarına sunuyor. Gerçekten sanal mağaza, private shopping vb. e-ticaret ayağını kullanacak kişiler için işinize yarayacak bu sistemi inceledik. devamı …
İlk sayısı Mayıs 2010 tarihinde yayınlanan Java Dergisi’nin Eylül/Ekim sayısı şuan bayilerden alınabilir durumda. Türkiye’nin İlk Programlama Dergisi olarak daha ilk sayısında oldukça ses getiren ve Java bilen ya da bilmeyen tüm programlama meraklılarının sevgisini kazanan dergi, yine oldukça güzel bir içerikle karşımızda. Java platformu ile .Net arasındaki farklar başlığıyla yayınlanan 2. sayı birbirinden güzel ve ilgi çekici içerikler, oldukça güzel bir anlatımla kullanıcısına sunuyor. devamı …
Ülkemizde son yıllarda teknoloji ve bilim alanında gerçekten güzel şeyler oluyor. Ulusal işletim sistemimiz Pardus‘un hızla gelişmesi buna en güzel örneklerden. Bununla birlikte asıl konumuzu meşgul eden güzel gelişme ise BT Press Ltd. yayın evi ürünü olan Java Dergisi.
Sun Microsystems mühendislerinden James Gosling tarafından geliştirilmeye başlanmış olan Java açık kodlu, nesneye yönelik, düzlemden bağımsız, yüksek verimli, çok işlevli, yüksek seviye, adım adım işletilen (interpreted) bir dildir. İlk olarak küçük cihazlarda kullanılması düşünülen bu dil, gelişmiş yapısı ve diğer birçok dile üstünlüğü nedeniyle günümüzde bir çok büyük yazılımda kullanılmaya başlanmıştır. (bkz. Java) devamı …
Aklınızda e-ticaret üzerine bir proje olduğunu düşünelim. Üretici veya pazarlamacı bir firma olabilir ve ürünlerinizi e-ticaret sistemiyle satmak isteyebilirsiniz. Yani sanal bir alışveriş mağazanız olsun istiyorsunuz. İşte böyle bir durumda karşınızda 3 seçenek bulunur.
İlk seçeneğiniz sistemi baştan yazdırmaktır ki bu da size oldukça yüklü bir maliyete ve ciddi bir zaman kaybına neden olur.
İkinci seçeneğiniz bazı ücretsiz e-ticaret yazılımları kullanmaktır. Fakat bu ücretsiz sistemin yanında size özgü bir tasarım ve ingilizce olan sistemi Türkçe’ye uyarlamak gerekir. Tabiî bu dediklerim için yine yüklü bir maliyeti kabullenmelisiniz. Bununla birlikte hazır sistemlerin varsayılan özellikleri sizin ihtiyaçlarınızı tam olarak karşılamayabilir.
***Üçüncü ve doğru seçeneğiniz ise e-ticaret konusunda Türkiye’nin en deneyimli geliştiricilerinin ürünü olan IdeaSoft Akıllı E-ticaret Sistemi’ni tercih etmektir. Bunun doğru seçenek olmasının birçok nedeni vardır. Öncelikle IdeaSoft e-ticaret paketleri ile internette mağazanızı kolayca oluşturabilir ve 1 günde ürünlerinizi satışa sunabilirsiniz. Diğer nedenlere de şöyle bir bakalım:
devamı …
Daha önceki bir yazımda Notepad Kullanarak Hata mı Yapıyorum? demiştim ve okuyucularıma düşüncelerini sormuştum. Gelen yorumlar benim açımdan oldukça verimliydi çünkü diğer programcıların nelere önem verdiğini gördüm ve bu çizgide kendi durumumu değerlendirdim. Şuan düşüncemi soracak olursanız hata yapmadığımı farkettim. Çünkü bir iki ufak farklılıklar dışında Notepad++ gerçekten tüm isteklerimi karşılıyor. Bunu size daha iyi göstermek için kod yazarken ekranımın görüntüsünü aldım.
devamı …
Kendi günlüğümüzü yazmaya devam ediyoruz. Bu yazıya geçmeden önce, ilk yazının bölüm özetine (son bölüm) bakınız ki nerede kaldığımızı ve şu aşamaya kadar neler yaptığımızı hatırlayasınız. Tek cümle ile özetlemek gerekirse projemize ilk adımı atmış, gerekli dosyaları toplayıp dizin yapısını oluşturmuş ve projenin kapsamını belirtmiştik.
Bu yazımızda YGünlük’ün yönetim panelini tasarlayacak, veritabanı tablolarını şekillendirecek ve yönetim panelindeki dosyaların çalışma mantığını göreceğiz.
devamı …