Websitelerinin tasarımı ve sitede kullanılan teknolojiler oldukça önemlidir. Ancak esas değerli olan şey içeriktir ki artık herkes bunu kabul ediyor. Durum böyle olunca içeriğimizi korumak için çeşitli tedbirlere başvuruyoruz. Bu tedbirlerden en yaygın olanları ise sitedeki içeriğin kopyalanmasının önüne geçmek için farenin sağ tuşu ile sitede işaretlemeyi engelleme. Eskiden bunun için kodlarla taklalar atmamız gerekirken artık bu çok basit. devamı …
Lightbox resimleri görüntülemekte kullanılan oldukça yaygın güzel bir jQuery eklentisidir. Ancak bu eklentiyi kullanırken hangi resimlerinizin Lightbox ile görüntüleneceğini doğru bir şekilde belirtmeniz gerekir. Bunun için de resimlerin kodlarında rel=”lightbox” vb. bir yapıya ihtiyaç duyarız. İşte aşağıda vereceğim kodu temanızın functions.php dosyasına ekleyerek yazılarınızdaki tüm gömülü resimlere otomatik olarak rel=”lightbox” ekleyebilirsiniz. devamı …
Projelerimizde dinamik bir sistemimiz varsa veritabanı ile işlemler yapıyorsak bazen öğelerin silinmesini kullanıcı kontrolüne bırakırız. Tabi bu durumda karşımıza bir sakınca doğuyor. Ya kullanıcı yanlışlıkla silme bağlantısına/düğmesine tıklarsa? İşte bunu önlemek için silme düğmelerine kullanıcıyı uyarmak için bir onay kutusu ekleriz. Daha önce bunun sade javascript kullanarak basit bir şekilde nasıl yapılacağını anlatmıştım. Fakat gördüm ki jConfirmAction isimli jQuery eklentisi kullanarak çok daha basit, etkili ve görsel açıdan zengin bir şekilde bu işlem yapılabiliyormuş.
devamı …
Yeni bir proje için bir site hazırlayacaksınız diyelim. İşin kaliteli olmasını istediğiniz için tasarımını bir grafikere çizdirdiniz ve PSD veya PNG olarak grafikerden çalışmayı aldınız. Sırada resim halindeki bu tasarımı kodlamak var. Kodlamak derken öyle veritabanı, PHP / ASP programlamasından bahsetmiyorum. Sadece grafikerden almış olduğunuz resim halindeki tasarımı, web standartlarına (W3C) uygun, tüm tarayıcılarda aynı görünen bir HTML dosyası yapacaksınız. Nelere ihtiyaç duyarsınız, sorunlarla nasıl başedersiniz? Sizin için bu konuda bir harita çıkartayım istedim. Böylece daha projenin başında ihtiyacınız olanları derler ve çalışmanız sırasında arayışa düşmeden, dikkatiniz dağılmadan siteyi tamamlayabilirsiniz.
devamı …
Bayram arefesinde size güzel bir makaleyle merhaba diyorum. Makalemizin konusu projelerimde severek kullandığım, basit ve kullanışlı bir Jquery eklentisi olan Thickbox. Eklentinin işlevini kısa bir cümleyle özetlemek gerekirse; tek bir resmi, çoklu resimleri veya başka dosyadan çağırılan bir içeriği AJAX metoduyla bir diyalog kutusunda gösterir ve bu kutuda işlem yapabilmenizi sağlar. Diyalog kutusunun ortaya çıkışı da artık alışmaya başladığımız önce ekranın kararması ve ardından kutunun görünmesi şeklinde. Daha önceden yazmış olduğum ytelefon uygulamasında bu eklentiden fazlasıyla faydalandım. Resimdeki gibi çalıştığını dilerseniz test sayfasında da görebilirsiniz.
devamı …
SimpleModal oldukça basit ve kullanışlı bir jQuery eklentisidir. Uygulamalarınızda aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi mesaj kutuları oluşturmak istiyorsanız SimpleModal tam size göre.
Simple Modal için mesaj kutusu eklentisi dediysem yapabileceklerinizin sadece bu olduğunu kastetmedim tabi ki.
devamı …